大家,圣诞节快乐!

 2010.12.24. 06:43

Magyarul Mindenkinek Boldog karácsonyt! :)

Ez alkalommal egy rövid összegzést kaptok az elmúlt napokról-hetekről, plusz néhány a közelmúltban felhalmozott videót. :)

Két hete pénteken megvolt a múzeumlátogatás, csináltunk sok képeket, majd válogatok belőlük az albumba. Benyomások a múzeumlátogatásról. Hatalmas nagy épület, kívülről elég szocreál, belül szép olykor giccsbe hajló. Történeti múzeumról van szó, így az ősi kőtábláktól a cserepeken és mindenféle használati tárgyakon túl volt minden. Ami engem leginkább megdöbbentett azok a 4000-5000 éves nagyon szépen és aprólékosan megmunkált edények. Hol volt akkor máshol a világon ilyen fejlett kultúra? Majd megmutatom miről beszélek. :)

A hétvégi kimenőket is általában meg szoktuk tartani, csak ha nagy a buli és a másnap elmegy a kiheverésével, akkor nagyon lerövidül a hétvége. Érdekességként múlt hétvégén a bejáratott koktélozós szórakozóhelyünkön szovjet partit tartottak. Ezt leginkább  csak az ezt reklámozó plakátból lehetett kikövetkezni, de lehet ez lehetett az oka a felettébb kevés embernek is. Mi se maradtunk ott sokáig, de egy plakátot el kellett hoznom, művészi. :D

A suliban nem sok minden történik, okítanak, mi meg győzzük tartani a tempót. Január 20. környékén lesznek a vizsgáink és utána szabadság. A kis koreai pajtások meg most vizsgáznak karácsony környékén, mert kell az egyetemükre az eredményük. Annyiból jobb nekik, hogy kevesebb az anyag.
Tegnap este volt iskolai karácsony, bár ők nem annak hívták, hanem valami nemzetközi egyetemes ünnepségnek. A kínaiak és a külföldi cserediákok egy része is készült zenés-táncos-éneklős-szerepjátékos programmal. Ne vessétek a szemünkre, hogy mi nem, de mi nem éreztünk tehetséget magunkban ilyesmikhez, pedig jó kis országimázst lehetett volna csinálni. Nagyon jó és aranyos volt mindenki, a tanárok is énekeltek, csak a teremben nem volt fűtés, és odakint megint lehűlt kicsit az idő. 

És akkor a karácsony. Hét elején bekopogott hozzánk két kis kínai, hogy kellene nekik bútorboltba modell dolgozni. Mi örültünk, hogy végre megtalált minket a könnyű és viszonylag jövedelmező munka, így másnap elmentünk megnézni a helyet és megbeszélni, hogy is lenne ez. Kiderült, hogy karácsony három napjára kellenénk, egésznap ott ülni foteleken, kanapékon. Nem túl lelkesen, de belementünk, Kínában úgy sincs karácsony. Szerdán egész nap szenvedtünk a gondolattól, hogy nem lesz időnk semmire se a hétvégén, pedig nem ezt terveztük. Aztán tegnap jött a megváltás sms formájában, hogy elmarad ez a móka. Ezek után még nagyobb öröm itt nálunk ez a hétvége. Estére közös vacsora lett szervezve egy olasz étterembe, utána meg az itt maradt magyar csapat közösen kitalál magának valamit. További tervek a hétvégére evés, pihenés filmnézés formájában. Le lett töltve többek közt az Igazából szerelem, a Büszkeség és balítélet hatrészes, Karácsonyi ének, Karácsonyi mesék és egyéb nem annyira ünneporientált filmek. :)

Jöjjenek a beígért videók. Először az egyetlen nem karácsonyi, de irtó cuki, Hefei, pakisztáni pajti révén: https://www.youtube.com/watch?v=cvj302bZsEY

Glee karácsony, az én idei kedvencem:
https://www.youtube.com/watch?v=MTnwv2NN-DI
Apának a Last Christmas glee-verzióban (hiányzik az otthoni ezerféle verzió):
https://www.youtube.com/watch?v=7wYQNEJxh2g

Végül Micheal C. Hall (Dexter, Sírhant művek) karácsonyi dala:
https://www.youtube.com/watch?v=7rSeqGta4dY&feature=related

Még egyszer kívánok Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kewendi.blog.hu/api/trackback/id/tr992536111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lábujj 2010.12.24. 11:25:36

Boldog karácsonyt nektek is! Érezd jól magad,egyél sokat mondjuk mire olvasod ezt már túl leszel rajta. Este várunk skype-on!
süti beállítások módosítása