Apa, kezdődik!!!

 2010.09.08. 16:03

Megvolt az első nap az iskolában. Tegnap még csak a könyveket kaptuk meg, és ma kezdődtek az órák. A könyvek láttán úgy döntöttem beérem a 4.-es csoporttal is, szóval Klári örül, hogy nincs egyedül. Nyelvóránk csak délelőtt van fél 9-től délig, ez két részre osztva egy negyed órás szünettel. Ma hallgatás-beszéd órával kezdtünk, az teljesen rendben volt, egy 45 éves tanár néni tartja, nagyon aranyos, közvetlen. Utána jött az olvasás-írás óra az osztályfőnökünkkel. Ez már kicsit húzósabb volt, felolvasott egy majdnem 2 oldalas szöveget, és utána átolvastuk-magyarázta (kínaiul!) a hozzátartozó cirka 60 új szót. Ezek persze csak a könyv által kiemelt új szavak voltak, Klárival azzal ment el a délutánunk hogy kigyűjtsük a többit és megfejtsük a szöveget. Idáig jutottunk mostanáig és még meg is kéne tanulni ezeket a szavakat (most itt este 10 körül van az idő). Szóval azt hiszem a 4.-es csoport is elég lesz. Holnap eme utóbbiból lesz dupla óránk, alig várjuk…

A délutánokra marad az otthontanulás, plusz még pályázunk kaligráfiára, meg taichira, esetleg kínai főzésre is, ha lehet. Holnap járunk ennek utána.

Itt is a héten lehűlt kicsit az idő, úgy 20 fok körülre, meg tegnap egésznap esett, legalább vettem szép esernyőt. Most már melegedni fog az idő, de mindenki jól megfázott… Isszuk a neocitrant, kínai orvosságot, teát, meg ami csak van.

Mára ennyire futotta, de ígérem írok majd a társaságról is, meg csinálok pár képet!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kewendi.blog.hu/api/trackback/id/tr402280605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lábujj 2010.09.08. 18:20:00

Akkor úgy néz ki mégse lesz nagy unatkozás. Ha így haladtok még blog írásra se lesz időd.

Még magyarul se tudsz főzni, nem azt kéne előbb?

Minden megfázottnak jobbulást kívánok. :D

Kila37 2010.09.09. 15:46:54

@Lábujj: oly annyira nem lesz, hogy mára tudni kellett volna a 60 új szót, szódoga szerűség volt, szerencsére nem szedte be a tanár! :P

csjuci 2010.09.09. 19:02:09

Szia Kitti!
Jó olvasni a bejegyzéseket, írjad, csak szorgosan! Elhiszem (azaz tudom), hogy elég fárasztó néha, de megéri, neked is, nekünk is!
Az sztem sem baj, hogy nincs sok különleges látnivaló a városban, az azért elég érdekessé teszi, hogy Kínában van...
A kínai órák elég keménynek hangzanak, de én most bevállalnék egy ilyet franciából (a nyelvvizsgára hajtok)
Egyébként mennyi pontosan az időeltolódás? Ennél közvetlenebb kontaktra nem sok az esély, igaz?
Itthon meg jövő héten kezdődik a suli. Munka is még megvan, és akartam újságolni, hogy épp vesznek föl új embert...
Egyébként épp egy óra múlva találkozom Petivel meg Bélával.
És még vmi: én nem ettem sem aranygaluskát, sem pudingot, pedig mindkettőt el tudnám képzelni..
Na, sok puszi!
süti beállítások módosítása